Renovatie

Medisch Centrum Westerhage

In opdracht van MC Westerhage B.V. hebben we aan de Muizenberglaan in Breda Medisch Centrum Westerhage gerealiseerd. Een verzamelgebouw waar verschillende zorgverleners worden same...
Opdrachtgever
MC Westerhage B.V.
Architect
Ernst Architecten
Uitvoeringsperiode
september 2021 - juli 2022

In opdracht van MC Westerhage B.V. hebben we aan de Muizenberglaan in Breda Medisch Centrum Westerhage gerealiseerd. Een verzamelgebouw waar verschillende zorgverleners worden samengebracht.

De Kok Bouwgroep is in een vroeg stadium bij het project betrokken. Vanuit onze expertise op vlak van bouwkosten en uitvoering hebben we meegedacht over ontwerpoptimalisaties en alternatieven. Hierdoor is het project binnen budget gerealiseerd, zonder dat het ten koste ging van de uitstraling en kwaliteit. In de uitvoeringsfase kregen we naast de wensen en eisen van de opdrachtgever ook te maken met die van de toekomstige huurders. Een flexibele en oplossingsgerichte aanpak was dan ook essentieel.

Renovatie en nieuwbouw

Het project bestond gedeeltelijk uit renovatie en gedeeltelijk uit nieuwbouw. De bestaande bouw met een bruto vloeroppervlak van circa 400m² is volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Naast het bestaande gebouw is een nieuwbouw van 3 bouwlagen en een totaal bruto vloeroppervlak van circa 1.500m² neergezet. Beide gebouwen zijn met een verbindingsgang aan elkaar gekoppeld. In het Medisch Centrum vind je onder andere een ontvangsthal, wachtruimtes, behandel- en spreekkamers, prikruimtes, röntgenruimtes, een apotheekruimte, teamkamers en kantoren.

Energiezuinige installaties 

In het gebouw zijn energiezuinige installaties toegepast. Verwarmen en koelen gaat via een VRF-systeem. Dit werkt volgens hetzelfde principe als een lucht-luchtwarmtepomp. Warme lucht wordt naar buiten afgevoerd, de ruimtes worden hierdoor koeler. Ook kan er warme lucht worden toegevoerd. Verder zijn er WTW-units geplaatst op het dak voor de ventilatie. Frisse buitenlucht wordt naar gebracht nadat het is gefilterd en aangepast naar de gewenste binnen temperatuur. 

Betrokken bouwpartners 

Architect: Ernst Architecten
Realisatiemanagement: Receveur Vastgoed
Constructeur: van Boxsel Engineering
Installatieadviseur: Rienks Engineering
Installateur: Van Dijnsen

Op zoek naar een betrouwbare bouwpartner die écht meedenkt om een project binnen budget te realiseren, zonder dat het ten koste gaat van uitstraling en kwaliteit? Neem contact op met één van onze vestigingen de contactpagina van De Kok Bouwgroep!

 

Andere projecten