Nieuwbouw

Ravesteynplein Vlissingen

Nieuwbouw 54 woningen en 54 appartementen voor de sociale verhuur.
Opdrachtgever
l'escaut woonservice
Architect
VG Architecten
Uitvoeringsperiode
november 2020 – juni 2022

In opdracht van l’escaut woonservice hebben wij aan het Ravesteynplein in Vlissingen 54 woningen en 54 appartementen gerealiseerd bestemd voor de sociale verhuur.

Energiezuinige woningen

In vier verschillende fases werden de nieuwe duurzame woningen gebouwd. De woningen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties. De appartementen zijn voorzien van een luchtwarmtepomp, de woningen van een bodemwarmtepomp. Zowel de appartementen als gebouwen wekken energie op doormiddel van pv-panelen.

De Dempo Vlissingen

In vervolg op het Ravesteynplein realiseren we appartementencomplex De Dempo in Vlissingen. 8De 80 sociale huurappartementen zijn bestemd voor senioren, geschikt voor huishoudens van één of twee personen. De appartementen zijn volledig duurzaam, dat betekent lage energielasten en een hoog wooncomfort voor toekomstige bewoners. VG Architecten heeft het ontwerp zo gemaakt dat het complex mooi opgaat in de omgeving. De Scheldewijk is onderdeel van het stadsdeel Scheldekwartier, waar de scheepvaart in het verleden een hele belangrijke rol speelde. Je kunt dit nog goed terugzien. Houd de actueel pagina op onze website in de gaten voor updates over dit project.

Ontwerp en realisatie

De opdracht is verstrekt op basis van een UAVGC contract. Als hoofdaannemer zijn wij verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de uitvoering. Hierdoor liggen er minder risico’s bij de opdrachtgever.

Voor de planvorming hebben we een deskundig team gevormd met een aantal van onze vaste partners. Samen hebben we een integraal plan uitgewerkt voor De Dempo in Vlissingen. VG Architecten heeft het ontwerp gemaakt. Croonwolter&Dros heeft meegedacht over een passend installatieconcept en Harthoorn Vlissingen verzorgt het grondwerk en de inrichting van het buitenterrein.

Op zoek naar een bouwpartner die ontwerpt en realiseert?  Neem contact op met De Kok Bouwgroep

Andere projecten