Renovatie

Poli dermatologie en chirurgie

In opdracht van het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis  hebben we op locatie Tilburg de poli's dermatologie en chirurgie opgeknapt.  

Bouwteam

We hebb...
Opdrachtgever
Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
Uitvoeringsperiode
september - december 2022

In opdracht van het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis  hebben we op locatie Tilburg de poli’s dermatologie en chirurgie opgeknapt.

 

Bouwteam

We hebben het project in bouwteamverband opgepakt. Dit team is samengesteld met onze vaste bouwpartners waarmee we al jaren projecten op het ziekenhuis realiseren: Hoppenbrouwers Techniek, Unica Building Services en van Venrooij Interieurbouw.  Met inbreng van ieders expertise hebben we het Definitief Ontwerp van de architect verder uitgewerkt. Via een strak geplande voorbereiding en een afrondende CE-sessie zijn de plannen definitief gemaakt.

 

Werken in een operationeel blijvende omgeving

Zowel de afdeling dermatologie als de afdeling chirurgie bleven operationeel tijdens onze werkzaamheden. Dit vraagt om een strakke organisatie aan de voorkant en duidelijke communicatie met de gebruikers. Voor beide afdelingen hebben we een overleg gehad met de gebruikers, waarin we de wederzijdse wensen en verwachtingen hebben besproken.

Voor de afdeling dermatologie hebben we een faseringsplan opgesteld, hierin staat duidelijk beschreven in welke volgorde er gebouwd wordt. Zo bleven er altijd voldoende kamers beschikbaar om de zorg voor patiënten te kunnen waarborgen. Met de afdeling chirurgie hebben we uitvoering gesproken over de planning en uitvoering.  Dankzij de inzet en flexibiliteit van de afdeling hebben we dit project binnen een zeer korte tijd gerealiseerd.

 

LEAN

Omdat beide afdelingen operationeel bleven was het van belang om de uitvoering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Een goede is dan ook essentieel. Met alle betrokken uitvoerende partijen en de gebruiker hebben we voor beide projecten één gezamenlijke LEAN-planning opgesteld. Hierin zijn ieders werkzaamheden op dag niveau gepland, dit zorgt voor een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Het voordeel is dat knelpunten in de planning inzichtelijk worden en direct besproken kunnen worden of de planning aangepast waar nodig.

 

Communicatie en beperken overlast

Tijdens de uitvoering van het project heeft er wekelijks overleg plaatsgevonden met de afdelingen. Zo bleef de afdeling op de hoogte van de voortgang en de te verwachten overlast. Om de overlast voor de afdeling en de patiënten zoveel mogelijk te beperken hebben we diverse werkzaamheden buiten de reguliere werktijd en in het weekend uitgevoerd. Deze flexibiliteit is belangrijk voor het werken op afdelingen die in gebruik blijven.

 

Onze werkzaamheden

Een opsomming van de door ons uitgevoerde werkzaamheden:

 • Diverse sloopwerkzaamheden;
 • Brandwerend bekleden van stalen balken en kolommen (alleen dermatologie);
 • Plaatsen en afwerken van nieuwe metal-stud wanden;
 • Het aanbrengen van nieuwe systeemplafonds;
 • Het plaatsen van nieuwe hardhouten kozijnen (alleen dermatologie);
 • Het plaatsen van nieuwe HPL deuren (alleen dermatologie);
 • Het plaatsen van een automatische schuifdeur (alleen dermatologie);
 • Vervangen van hang- en sluitwerk;
 • Diverse afbouwtimmerwerk;
 • Schilder- behang- en sauswerk van wanden/kozijnen/plinten etc.;
 • Vervangen vloerafwerking;
 • Het brandwerend afdichten van sparingen en doorvoeren;

 

Andere projecten