Nieuwbouw

Afbouw Anicura Dierenziekenhuis

In opdracht van AniCura Dierenziekenhuis hebben we de afbouw van het nieuwe AniCura Dierenziekenhuis gerealiseerd.
Opdrachtgever
AniCura Dierenziekenhuis
Architect
S-Tek
Uitvoeringsperiode
oktober 2021 - januari 2022

In opdracht van AniCura Dierenziekenhuis hebben we de afbouw van het nieuwe AniCura Dierenziekenhuis aan de Asselbergstraat in Breda gerealiseerd.

Het casco is opgeleverd door een andere partij, wel waren wij verantwoordelijk voor de volledige uitvoeringscoördinatie. Om alle werkzaamheden efficiënt te laten verlopen hebben we met alle bouwpartners een gezamenlijke LEAN-planning opgesteld.

 

Het project

Het pand met twee bouwlagen heeft een Bruto Vloeroppervlak van circa 742m2. De begane grond is volledig ingericht voor de behandeling van dieren. Er zijn in totaal 5 behandelkamers, 1 inslaapruimte, 1 echoscopieruimte, 1 sterilisatieruimte, 2 operatiekamers, 1 opnameruimte hond, 1 opnameruimte kat, 1 opnameruimte bijzonder,1 ICU (intensive care unit), 1 Tandartsenruimte; 1 Ruimte t.b.v. een toekomstige CT-scanner, 1 Röntgen ruimte en een groot magazijn. De eerste verdieping heeft verschillende kantoorruimtes, een kantine, een ontspanningsruimte, verder is er nog een sanitair blok met douches en toiletten.

 

Ontwerp optimalisaties

Het bouwkundig ontwerp, de technische omschrijving en het PVE van de klimaatinstallatie zijn opgezet door Groevenbeek managers en adviseurs. Na opdrachtverstrekking aan De Kok Bouwgroep heeft AniCura de bouwbegeleiding op zich genomen. Omdat het casco nog gebouwd moest worden, hebben we het ontwerp samen met de opdrachtgever verder geoptimaliseerd en verbeterd, dit alles binnen het gestelde budget. Op basis van onze ervaring met het bouwen voor zorginstellingen hebben we bijvoorbeeld verschillende kleur en materiaalkeuzes herzien. Ook op andere vlakken hebben we meegedacht in oplossingen en ons opgesteld als flexibele partner. Zo bleek dat de afzuiging voor de dierenhokken niet was meegenomen, hier hebben we direct op ingespeeld en dit nog gerealiseerd voor plaatsing van de hokken.

Op zoek naar een flexibele en oplossingsgerichte bouwpartner die vanuit ervaring meedenkt om het ontwerp te optimaliseren binnen de gestelde financiële kaders? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of info@dekokbouwgroep.nl.

Andere projecten