Renovatie

Huisartsenpraktijk Stadshart

In opdracht van JDA Beheer hebben we een bestaand pand verbouwd tot de nieuwe Huisartsenpraktijk Stadshart. We hebben een voll...
Opdrachtgever
JDA Beheer BV
Architect
Brocacef Facilitair bedrijf
Uitvoeringsperiode
mei 2021 - februari 2022

In opdracht van JDA Beheer hebben we een bestaand pand verbouwd tot de nieuwe Huisartsenpraktijk Stadshart. We hebben een volledig nieuwe binnen afwerking gerealiseerd, de bestaande uitbouw is gesloopt en hier is een stuk nieuwbouw voor in de plaatst gekomen.  Aanvullend kregen we nog de opdracht om de in het pand aanwezige BENU-Apotheek te verbouwen. Dit alles hebben we in een relatief kort tijdsbestek gerealiseerd, in de periode van mei 2021 tot en met januari 2022.

Voorbereiding
In april 2021 hebben we opdracht gekregen en zijn we direct gestart met de voorbereiding. In mei is het bestaande pand leeg aan ons opgeleverd. Er is eerst een 0-meting gehouden door een externe partij en vervolgens zijn we gestart met de maatvoering, het inrichten van onze bouwplaats en de sloopwerkzaamheden.

Nieuwbouw
Na afronding van de sloopwerkzaamheden zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwbouwdeel: afgraven bouwput, uitzetten palen, boren van palen en aanbrengen van de funderingsbalken. De nieuwbouw is gerealiseerd met behulp van een staalconstructie en HSB-wanden. De buitengevels zijn opgetrokken met traditioneel metselwerk.

Binnenafwerking bestaande bouw
Met behulp van systeemwanden (voorzet en scheidingswanden) is een nieuwe indeling gerealiseerd, de cementdekvloer is hersteld en waar nodig opnieuw aangebracht. De systeemwanden zijn afgewerkt met gipsplaten en stucwerk. Ook de bestaande wanden zijn voorzien van stucwerk.

De aanwezige bestaande installaties zijn in werking gesteld en waar nodig hebben we nieuwe installaties voorzien. Verder is er een nieuwe trap geplaatst, nieuw wand- en vloertegelwerk aangebracht en er is nieuwe binnen beglazing geplaatst. We hebben diverse aftimmerwerkzaamheden verricht als het timmeren van plafondkoven en het aanbrengen van plinten. Er is een nieuw systeemplafond aangebracht en nieuwe binnendeuren. Ook hebben we schilder- en sauswerkzaamheden verricht.

Op zoek naar een betrouwbare bouwpartner voor het renoveren/verbouwen van een bestaand pand? We hebben ruime ervaring in renovatie van kantoren, huisartsenpraktijken, scholen etc. Naast het uitvoeren van de bouwkundige werkzaamheden, kunnen we helpen de plannen te optimaliseren. Zo kunnen we meedenken op gebied van bouwkosten, materialen, maakbaarheid en onderhoud. Bekijk hier onze renovatieprojecten.

Neem contact op via info@dekokbouwgroep.nl of het contactformulier op onze website.

Andere projecten