Renovatie

EBM 52 woningen

Hier worden we blij van! Tevreden bewoners, een tevreden opdrachtgever en inmiddels al het derde project dan we voor Fides Wonen hebben uitgevoerd. Woningcorporaties in het hele l...
Opdrachtgever
Fides Wonen

Hier worden we blij van! Tevreden bewoners, een tevreden opdrachtgever en inmiddels al het derde project dan we voor Fides Wonen hebben uitgevoerd.

Woningcorporaties in het hele land zijn actief bezig om de verschillende ondertekende convenanten zoals het ‘Convenant Energiebesparing Corporatiesector’ te realiseren. Dit is best bijzonder. Want als al deze afspraken worden nagekomen besparen we tussen 2008 en 2021 maar liefst 33% energie. Dat komt omdat de 2,4 miljoen corporatiewoningen in 2021 gemiddeld dan een Energielabel B hebben. Om deze doelstelling te bereiken is ook Fides Wonen hard aan de slag gegaan met verschillende EBM (Energie Besparende Maatregelen) trajecten.

In Ooltgensplaat zijn 30 woningen energie zuiniger gemaakt, in Achthuizen 22. Om zelfs tot minimaal label A te komen is er heel wat aangepast. Zo is de spouw (Geluk Groep) en vloer geïsoleerd door Thermecon, kregen de woningen nieuwe beglazing of zelfs hele nieuwe kunststof kozijnen, is er geschilderd door Geluk en zijn er zonnepanelen van Bluehome geplaatst. Zij melden bewoners direct aan bij Energieleveren.nl en installeren de app (en regelt in) waarmee de bewoners zelf inzicht hebben in de opwekking van hun panelen. Om te zorgen dat we een frisse en gezonde woning opleveren verzorgd Kievit Warmte de installaties. Zij plaatsten onder andere een MV box die altijd zorgt voor luchtcirculatie en ventilatie!

Werken met vaste lokale partners vinden we bij DKB erg belangrijk. Ten eerste omdat we zo de kennis en kunde binnen de regio houden. Daarbij kennen we elkaars werkwijze en zijn zeker van de kwaliteit. Zo kunnen we ook nu voor Fides Wonen waarmaken wat we beloven!

Andere projecten