Nieuwbouw

Uitbreiding voor tank- en silo opslag Bostik Benelux

In opdracht van Bostik Benelux (chemische industrie) hebben wij een uitbreiding en interne verbouwing voor een tank- en silo-opslag gerealiseerd op de productielocatie in Giessen.
Opdrachtgever
Bostik Benelux B.V.
Architect
GJM Bouwadvies
Uitvoeringsperiode
mei 2022 - september 2022

Uitbreiding voor tank- en silo opslag chemie industrie

In opdracht van Bostik Benelux (chemische industrie) hebben wij een uitbreiding en interne verbouwing voor een tank- en silo-opslag gerealiseerd op de productielocatie in Giessen.

Bostik Benelux B.V. produceert lijmoplossingen voor consumenten en professionals. Voor verlijmen en afdichten onder andere: gevelplaatverlijming, sanitair kitten, lijmen en beglazingskitten. Voor wand en vloer zoals wandlijmen, keramische tegellijmen, voegmiddelen, mortels, vulstoffen, pleisters, primers, verwijderaars, isolatiemateriaal, voorbehandelingsproducten, lijmen voor houten vloeren en lijmen en oplossingen voor LVT, tapijt, vinyl, rubber en linoleum. Daarnaast kleefstof oplossingen voor hygiënische wegwerpartikelen.

Uitbreiding 

De uitbreiding is aangesloten op een bestaand bouwdeel. We hebben daarom sparingen gemaakt in de bestaande gevel voor de nieuwe staalconstructie en deze geplaatst. Er zijn prefab sandwich betonpanelen toegepast voor de gevel die zijn afgewerkt met gevelbeplating en overheaddeuren geplaatst. Verder is er een doorbraak gecreëerd vanuit de bestaande bouw, dat betekent dat de draagconstructie op de plaats van de doorgang aangepast diende te worden.  Er is een deur geplaatst en een brandwerend rolscherm aangebracht. Verder hebben we een nieuwe inrit gemaakt naar de uitbreiding.

Strenge regels en eisen op gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Om te mogen werken op productielocaties in chemische industrie, moeten we voldoen aan geldende VGM-regels en eisen. Dit betekent werken volgens de wettelijke normen, richtlijnen, uitvoeringsbesluiten, maar in dit geval ook volgens de interne procedures van Bostik. Handelingen die een ernstig gevaar of risico vormen voor de veiligheid en/of  kunnen leiden tot letsel en schade zijn verboden. De interne veiligheidskundige ziet hier strikt op toe. Een geldig VCA bedrijfscertificaat is dan ook vereist.

Bekijk ons VCA bedrijfscertificaat»

Andere projecten