Nieuwbouw

17 NOM woningen Nieuw Eeckelenbergh

In samenwerking met architect Bureau Dhondt en P.Jansen Installatietechniek heeft De Kok Bouwgroep 17 Nul Op de Meter woningen gerealiseerd in Steenbergen. Het project genaamd Nieu...
Opdrachtgever
Stadlander
Architect
Dhondt Architecten

In samenwerking met architect Bureau Dhondt en P.Jansen Installatietechniek heeft De Kok Bouwgroep 17 Nul Op de Meter woningen gerealiseerd in Steenbergen. Het project genaamd Nieuw Eeckelenbergh is gerealiseerd op basis van Design & Build voor een van onze vaste opdrachtgevers: Stadlander.

De woningen in Nieuw Eeckelenbergh zijn best bijzonder. Ze zijn niet alleen NOM maar ook nog eens levensloopbestendig, dus met een slaap- en badkamer op de begane grond, geschikt voor nu én morgen! Daarnaast heeft De Kok Bouwgroep deze woningen gerealiseerd volgens de nieuwe Wet Kwaliteisborging. Samen met de Gemeente Steenbergen en Bouwplantoetsers Nederland hebben we als een van de eerste partijen deze pilot met een positief resultaat af kunnen ronden.

NOM
Bij deze woningen is  gebruik gemaakt van een hoge isolatiewaarde in de thermische schil met optimale luchtdichtheid bij bouwaansluitingen. De woningen worden voorzien van een water- water Warmtepomp wat betekent dat we gebruik maken van aardwarmte voor de verwarming van de woningen. De woningen zijn uitgerust met een groot aantal zonnepanelen om in de overige energiebehoefte te voorzien. Verder worden de woningen niet aangesloten op het gas- netwerk waarmee ze ‘all electric’ zijn. Door een innovatief monitoringsysteem kan op afstand de werking van het systeem worden gecontroleerd en kunnen storingen ook op afstand gelijk worden verholpen.

Bewoners
De nieuwe bewoners zijn vanaf een vroeg stadium betrokken geweest, zodat ze zicht gelijk thuis voelen in de nieuwe woning. Zo mochten ze bijvoorbeeld de nieuwe keuken uitkiezen en de tegels voor de badkamer. Stadlander gaf de nieuwe bewoners nog een extra hartelijk welkom door een plantjesmarkt te organiseren. Lees er hier meer over en bekijk gelijk de mooie foto’s van Tonny Presser.

Een stukje geschiedenis voor de toekomst
De 17 nieuwbouw woningen zijn vernoemd naar het landgoed Eeckelenbergh van de invloedrijke Francois de Ram. Deze inwoner van Steenbergen werd in 1639 benoemd gouverneur en commandeur te Steenbergen. Met de naam Nieuw Eeckelenbergh memoreren we deze roemrijke inwoner van Steenbergen die bijgedragen heeft aan de bescherming, maar zeker ook aan de historisch ontwikkeling van zijn stad. 

Maar dit is niet het enige stukje historie. Onder de woningen ligt een prachtige oude stadsmuur. Het boren van de palen was dan ook een heel precies werkje! De Kok Bouwgroep, Stadlander en de Gemeente Steenbergen vonden dat dit stukje historie een plekje moest krijgen naast de nieuwe woningen. Een bankje in de vorm van een deel van de stadsmuur tussen de bomen zal herinneren aan de geschiedenis die is en ook weer wordt geschreven in Nieuw Eeckelenbergh.

 

Andere projecten