Renovatie

De Energieproeftuin – 16 NOM woningen Thuisvester

Energie besparen en het verminderen van CO2-uitstoot dragen bij aan een beter milieu. Onze opdrachtgever, Thuisvester, wil hieraan bijdragen. Dat is goed nieuws, want do...
Opdrachtgever
Thuisvester
Architect
Dhondt Art
Uitvoeringsperiode
2018-2019

Energie besparen en het verminderen van CO2-uitstoot dragen bij aan een beter milieu. Onze opdrachtgever, Thuisvester, wil hieraan bijdragen. Dat is goed nieuws, want door woningen energiezuiniger of zelfs energie neutraal te maken, worden de woonlasten ook nog eens lager! Tenslotte levert het een beter wooncomfort op.

In de situatie van de woningen in Oosterhout werken wij aan een energie neutrale woning zonder vocht en tocht. Daarnaast krijgen de woningen nieuwe gevels, die de uitstraling alleen maar ten goede komt. Het project wordt opgedeeld in 4 blokken van 4 woningen. In ieder blok worden verschillende installaties geplaatst om energie op te wekken. Je kunt hierbij denken aan vier verschillende soorten warmtepompen. Na verloop van tijd en diverse metingen, zal besloten worden welke installatie het meeste rendement geeft. Omdat het voor zowel Thuisvester als de bewoners een nieuwe situatie is, heeft het project de naam Energieproeftuin gekregen.

Het eerste blok wordt halverwege november voorzien van steigerwerk waarna de werkzaamheden zullen starten. We streven naar een doorlooptijd van zes weken per blok.

 

Andere projecten