Renovatie

Kerk OLV Prinsenbeek

De parochie Heilige Maria Magdalena heeft ons opdracht gegeven voor de verbouwing van de kerk O.L.V. in Prinsenbeek. Omdat er minder mensen naar de kerk gaan, is het oorspronkelijk...
Opdrachtgever
Parochie Heilige Maria Magdalena
Architect
Atelier2 Architecten
Uitvoeringsperiode
maart - juli 2020

De parochie Heilige Maria Magdalena heeft ons opdracht gegeven voor de verbouwing van de kerk O.L.V. in Prinsenbeek. Omdat er minder mensen naar de kerk gaan, is het oorspronkelijke gebouw ‘te groot’ geworden. Het doel van de verbouwing: zorgen dat de kerkruimte beter aansluit op het huidige bezoek én de kosten voor het gebruik en beheer van de kerk verlagen.

Atelier2 Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarin de uitstraling en indeling van de kerk zoveel mogelijk behouden zijn gebleven. In de bestaande bouw hebben we een nieuwe kerkruimte met facilitaire ruimten gemaakt. De voorzieningen en installaties die we hier hebben aangebracht sluiten aan op de huidige wensen en behoeften van de opdrachtgever. Het gebouw is weer meer van deze tijd én klaar voor de toekomst!

De nieuwe kerkruimte heeft nog de vertrouwde beleving. Aan beide zijden hebben we nieuwe, schuin aflopende ruimten gecreëerd die even groot zijn. Hierdoor blijft de structuur van de kerk symmetrisch en wordt de ruimtelijke beleving beter. Op de plaats van de vier voormalige biechtruimten hebben we de gevel geopend voor de inval van daglicht. Ook hebben we de hoofdentree vernieuwd.

 

Andere projecten