Renovatie

EBM 600 woningen Thuisvester

Thuisvester wil een belangrijk deel van hun woningbezit de komende drie jaar verder gaan verduurzamen. Voor deze opdracht zijn een drietal aannemers geselecteerd die samen gaan w...
Opdrachtgever
Thuisvester
Uitvoeringsperiode
2018-2020

Thuisvester wil een belangrijk deel van hun woningbezit de komende drie jaar verder gaan verduurzamen. Voor deze opdracht zijn een drietal aannemers geselecteerd die samen gaan werken om dit te realiseren. De Kok Bouwgroep is er hier één van. In de periode 2018-2020 staan voor ons 600 woningen in Oosterhout, Rijsbergen, Schijf, Zegge, Sprundel en Sint-Willebrord op de planning.

In de planning hebben we ons eerst gericht op de huurwoningen in Oosterhout. Het einde van 2018 is inmiddels in zicht en er zijn al 128 woningen in de wijk Slotjes en 94 woningen in de Bloemenbuurt voorzien van energie besparende maatregelen. Op dit moment zijn we bezig met de 54 appartementen aan de Leliestraat. In januari starten we bij de naastgelegen 54 appartementen aan de Rozenstraat. Later in 2019 zullen de appartementen aan de Van Leeuwenhoeklaan in Oosterhout en een aantal woningen in Rijsbergen, Zegge, Schijf, Sprundel en Sint-Willebrord aan de beurt komen.

Er zullen diverse energetische maatregelen en aanvullende bouwkundige aanpassingen ten behoeve van het onderhoud toegepast gaan worden. Voorbeelden hiervan zijn het isoleren van een vloerluik, na-isoleren van spouwmuren, vervangen van kozijnen inclusief HR++ beglazing, na-isoleren van de dakconstructie aan de buitenzijde, na-isoleren dakkapellen, vervangen van het voegwerk en gevelherstel. Ook worden de bergingen van de woningen aangepakt.

Andere projecten