Renovatie

Badkamer- en toiletrenovaties

In opdracht van woningcorporatie Laurentius hebben we bij in totaal 132 woningen de badkamers en toiletten gerenoveerd. Tijdens onze werkzaamheden bleven de woningen bewoond, bewon...
Opdrachtgever
Laurentius
Uitvoeringsperiode
september 2022 - februari 2023

In opdracht van woningcorporatie Laurentius hebben we bij in totaal 132 woningen de badkamers en toiletten gerenoveerd. Tijdens onze werkzaamheden bleven de woningen bewoond, bewonerscommunicatie en -begeleiding waren daarom erg belangrijk bij dit project.

Opnames 

Alle woningen met een badkamer en/of toilet van minimaal 20 jaar oud kwamen in aanmerking voor vervanging. In sommige gevallen ook wanneer deze tussen de 10 en 20 jaar oud waren. Om dit in beeld te brengen heeft De Kok Bouwgroep opnames uitgevoerd in alle woningen. Bewoners van de woningen waar de badkamer en/of het toilet vervangen moest worden hebben een uitgebreide informatiebrochure ontvangen.

Huurderskeuze

Huurders kregen de gelegenheid om zelf te kiezen voor verschillende vloer- en wandafwerkingen. Zij konden kiezen uit zes pakketten met verschillende combinaties van wandtegels, accenttegels en vloertegels. Het was mogelijk de tegels te bekijken op het kantoor van Laurentius. De keuze kon via een keuzeformulier doorgegeven worden. Dit was geheel vrijblijvend en hiervoor werden geen extra kosten in rekening gebracht.

Overlast

Omdat de werkzaamheden in bewoonde staat plaatsvonden was enige overlast onvermijdelijk. Denk aan geluidsoverlast en stofvorming. Dit hebben we zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Zo hebben we vloeren en spullen van te voren afgedekt en extra afdekfolie beschikbaar gesteld voor bewoners. Aan het eind van de werkdag lieten we de woning veilig en opgeruimd achter en zorgden we dat er weer stromend water beschikbaar was.

Werkzaamheden toilet

– Aanbrengen nieuw wandtegelwerk met daarboven vlak stucwerk
– Aanbrengen nieuw vloertegelwerk inclusief nieuwe dekvloer
– Vervangen toiletpot en stortbak.
– Vervangen fontein en kraan (mits aanwezig).
– Vervangen schakelmateriaal elektra.
– Aanbrengen nieuw sauswerk op het plafond en boven de wandtegels

Werkzaamheden badkamer

– Aanbrengen nieuw wandtegelwerk
– Aanbrengen nieuw vloertegelwerk inclusief nieuwe dekvloer
– Vervangen douchemengkraan en douchekop met glijstang set.
– Vervangen toiletpot en stortbak (mits in bestaande situatie aanwezig en eigendom van Laurentius).
– Vervangen radiator (mits nog geen verzinkt exemplaar aanwezig).
– Vervangen wastafel, kraan, planchet en spiegel.
– Vervangen installatieonderdelen en leidingwerk.
– Aanbrengen nieuw sauswerk op het plafond

 

Ook voor andere woningcorporaties in de regio voeren we op grote schaal badkamer- en toiletrenovaties uit. Hierdoor hebben we een hele efficiënte aanpak en werkwijze weten te creëren, waarbij de overlast voor bewoners zo minimaal mogelijk is. Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Andere projecten