Nieuwbouw

IKC De Stappen

In opdracht van KPO Roosendaal hebben we in Wouw een nieuw Integraal Kind Centrum gerealiseerd, IKC De Stappen.
Opdrachtgever
KPO Roosendaal
Architect
RoosRos Architecten
Uitvoeringsperiode
januari 2021 - december 2021

In opdracht van KPO Roosendaal hebben we in Wouw een nieuw Integraal Kind Centrum gerealiseerd, IKC De Stappen. HEVO verzorgde het bouwmanagement.

Het gebouw heeft twee bouwlagen, met een bruto vloeroppervlak van 1.868 m2. De school is energiezuinig, duurzaam en de indeling flexibel met verschillende instructieruimtes, gevarieerde onderwijspleinen en thema hoeken. Het buitenterrein wordt aangelegd als een ecologisch en klimaat adaptieve groene speelomgeving.

Ontwerpen zonder volledig vastgestelde kaders
Bijzonder aan dit project is, dat van start gegaan is met ontwerpen zonder dat er een volledig vastgesteld en uitontwikkeld Programma van Eisen lag. Ook zijn de leerlingen betrokken in het ontwerpproces van het gebouw en de buitenruimte. Tijdens de ontwerpfase hebben leerlingen en leraren alvast een rondleiding gekregen door het gebouw met behulp van een VR-bril.

Duurzaam gebouwd, IKC De Stappen
De bouwmethode is houtskeletbouw, er wordt gebruik gemaakt van houtvezelisolatie en het gebouw is voorzien van houten gevelbekleding. Het gebouw is voorzien van energiezuinige installaties. Zo is er een brine-water warmtepomp toegepast in combinatie met gesloten verticale bodemwarmtewisselaars. Er wordt verwarmd en gekoeld met een vloerverwarmings-/verkoelingssysteem, er is een CO2 vraag gestuurd ventilatiesysteem toegepast en het dak is voorzien van zonnepanelen.

Bekijk andere door ons gerealiseerde projecten voor onderwijsinstellingen: nieuwbouw en renovatie.

Kom in contact!
Op zoek naar een bouwpartner die al in een vroeg stadium meedenkt om te komen tot een integraal plan, waarin ontwerp en uitvoering optimaal op elkaar afgestemd zijn? Neem contact met ons op.

Andere projecten