Renovatie

Het Adriano Huis

Voor Stichting Het Adriano Huis heeft De Kok Bouwgroep de voormalige Cort Heyligers kazerne heringericht tot appartementencomplex voor zorg.
Opdrachtgever
Stichting Het Adriano Huis
Architect
Architectenbureau Ben Gillissen
Uitvoeringsperiode
2018-2019

Voor Stichting Het Adriano Huis heeft De Kok Bouwgroep de voormalige Cort Heyligers kazerne in Bergen op Zoom heringericht tot appartementencomplex voor mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met een gedragsstoornis. Er zijn 20 ruime appartementen gerealiseerd met diverse gemeenschappelijke ruimtes. Hierbij was het creëren van een huiselijke sfeer in de voormalige kazerne en peuterspeelzaal het uitgangspunt.

Om het opzetten van een onafhankelijk woonzorgconcept financieel te kunnen realiseren hebben Farid en Jelle ruim anderhalf jaar besteed aan reizen, overtuigen, informeren en fondswerving om het project van de grond te krijgen. Het project is daarom voornamelijk betaalt door crowdfunding. De Kok Bouwgroep heeft in het kader van maatschappelijke betrokkenheid dit project zonder winstoogmerk gerealiseerd en waar nodig het project extra ondersteund.

Het doel van Farid en Jelle met het Adriano Huis is voornamelijk om hun doelgroep een thuis te bieden waarbij een team van specialistische zorgverleners 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar staat. Door zich te richten op de mogelijkheden van hun bewoners, worden ze in staat gesteld om samen met de bewoners groei te ervaren. En waar kun je dit nu beter ervaren dan in een nieuw gecreëerde omgeving die precies voldoet aan de wensen van de bewoners en de vrijwilligers.

Andere projecten