Renovatie

EBM 1000 woningen

Begin 2016 heeft De Kok Bouwgroep een prachtig EBM project aangenomen voor Zeeuwland. Vijf jaar lang gaan we samen met Geluk Groep en Zizo heel wat woningen verduurzamen. Bij deze ...
Opdrachtgever
Zeeuwland

Begin 2016 heeft De Kok Bouwgroep een prachtig EBM project aangenomen voor Zeeuwland. Vijf jaar lang gaan we samen met Geluk Groep en Zizo heel wat woningen verduurzamen. Bij deze bijzondere manier van samenwerking, namelijk horizontale ketensamenwerking, hoort een passende projectnaam: Energiek Wonen en Leven. Per jaar passen we bij zo’n 200 woningen per jaar, verschillende Energie Besparende Maatregelen (EBM) toe zodat de energie-indexen worden verlaagd. Maar wat zijn dat nu, Energie Besparende Maatregelen?

Trisas-Energetica
Trias-Energetica is een strategie waarbij een energiezuinig ontwerp wordt gemaakt volgens drie stappen. Bij deze strategie beperkt men eerst het energieverbruik door verspilling tegen te gaan (isoleren/goede schil), om vervolgens maximaal gebruik te maken van duurzame bronnen zoals de zon met pv-panelen. Ten slotte worden fossiele brandstoffen zo efficiënt mogelijk ingezet voor de resterende energiebehoefte. Dit concept is niet alleen toepasbaar op nieuwe woningen maar ook toepasbaar op bestaande (huur)woningen.

Wat doen we bij de woningen van Zeeuwland?
We starten met het isoleren van de woningen, door dak, gevel en vloerisolatie toe te passen. De woningen krijgen nieuwe isolerende HR++ beglazing en cv-ketels worden vervangen. Door het toepassen van mechanische ventilatie wordt de toe en afvoer van luchtstromen goed geregeld zodat vochtproblemen verleden tijd zijn. Op deze manier krijgen bewoners meer wooncomfort én een lagere energierekening!

Naast deze energetische verbetering voeren we ook extra onderhoudswerkzaamheden uit zoals schilderwerk, houtrot herstel, voeg- en metselwerk en herstel van het dak. Ook wordt er op diverse plaatsen asbest verwijderd.

De oude energielabels D tot en met G of Energie-Indexen lager en slechter dan 1,8 mogen na 2020 niet meer voorkomen. Dit betekend dat er de komende jaren nog heel wat huurwoningen geüpgraded moeten worden. 

Zeeuwland heeft ervoor gekozen om geen huurverhoging door te voeren, maar De Kok Bouwgroep ontzorgt woningcorporaties graag. Naast opname door onze eigen EPA-opnemers, ontzorgen wij u ook graag op het gebied van bewonerscommunicatie en bewonersparticipatie. Die 70% deelname, geen probleem! De beste reclame hiervoor zijn natuurlijk bewoners van woningen die al door ons gerenoveerd zijn. Deze bewoners vertellen dat het veel fijner wonen is, met een aangenaam klimaat en een lagere energierekening. Maar vooral het feit dat de woning gezonder is geworden, maakt dat deze bewoners zo gelukkig zijn met de renovatie.

Ook geïnteresseerd?
Door onze ervaring met energetische projecten bent u zeker van hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs. U krijgt zelfs garantie op de woning. Met een team van gespecialiseerde vaklieden maken we elke keer waar wat we beloven: Een ontzorgde opdrachtgever en tevreden bewoners (gemiddeld klanttevredenheidscijfer 2017: 8,5)! Neem gerust eens contact met ons op.

Andere projecten