Renovatie

Bouwpartner zorgvastgoed

Op zoek naar een geschikte bouwpartner voor zorgvastgoed? De realisatie van eerstelijns gezondheidscentra, medisch centra, zorgwoningen, verpleeghuizen, Ok’s, poliklinieken et ce...
Opdrachtgever
Zorg

Op zoek naar een geschikte bouwpartner voor zorgvastgoed? De realisatie van eerstelijns gezondheidscentra, medisch centra, zorgwoningen, verpleeghuizen, Ok’s, poliklinieken et cetera. De Kok Bouwgroep heeft ruime ervaring met het bouwen voor zorginstellingen. Zowel in nieuwbouw als het verbouwen van bestaande locaties of een combinatie daarvan.

Wij hebben de benodigde specialistische kennis in huis. Hierdoor kunnen wij ook uitstekend meedenken in het voortraject. Bijvoorbeeld over de indeling van (flexibele) ruimtes en de toepassing van materialen. Met als doel toekomstbestendig zorgvastgoed realiseren. Functionele gebouwen die voldoen aan alle eisen en de gebruikerswensen.

Een deskundige partner

Bouwen aan medische ruimtes is specialistisch werk. Voor iedere type ruimte gelden specifieke condities. Denk aan röntgenruimtes waar straling vrijkomt. Hier is de toepassing van stralingswerende materialen van belang. Of ruimtes die absoluut steriel moeten zijn zoals operatiekamers. Hier gelden onder andere strenge eisen voor de luchtkwaliteit en luchtdruk. Er mag hier geen besmetting plaatsvinden door bijvoorbeeld stof of bacteriën. De bouwkundige afwerking van dergelijke cleanroom ruimtes is essentieel. Om ervoor te zorgen dat de ruimte optimaal te reinigen is, is het van belang dat de afwerking van de vloeren, wanden en plafonds glad is. Onder andere door de toepassing van een sanitaire plint en geïntegreerde raam- en deurkozijnen.

Bouwen met zo min mogelijk overlast

Onze vakmensen zijn gewend om in en nabij operationele omgevingen te werken. Snelheid en bouwen met zo min mogelijk overlast zijn dan een vereiste. Dit vraagt om een LEAN aanpak, waardoor de uitvoering zo efficiënt mogelijk verloopt.

Een mooi voorbeeld van het werken in een operationele omgeving is de renovatie van het OK-complex van het ETZ, locatie Tilburg. Tijdens onze werkzaamheden bleef het grootste deel van de 14 operatiekamers in gebruik. Een bijzonder en risicovol project.

Een korte doorlooptijd was van belang om de OK-productie te garanderen, we hebben daarom een strakke LEAN-planning gehanteerd. Zoals eerder benoemd gelden er strenge condities voor deze ruimtes, bijvoorbeeld de overdruk. Tijdens onze werkzaamheden hebben we dit nauwkeurig bewaakt door extra meetapparatuur te plaatsen. Ook heeft ons bouwteam wekelijks meerdere overleggen gehad met het OK personeel. Indien nodig hebben we onze werkzaamheden tijdelijk stilgelegd. Het zorgproces en de veiligheid van de patiënt stonden uiteraard voorop.

Referentieprojecten

– Zorgappartementen S&L Zorg Roosendaal (2022-2023)
– Doorstroomvoorziening Breda (2021-2022)
– Medisch Centrum Westerhage Breda (2021-2022)
– Huisartsenpraktijk Stadshart Breda (2021-2022)
– Fysiopraktijk Bredero Breda (2021)
– Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis Tilburg (2007-heden)
– Eerstelijns Gezondheidscentrum Middelburg (2020-2021)
– Gezondheidscentrum de Wiek Etten-Leur (2020)
– Zorgwoningen en Kinderdagcentrum ASVZ Lage Weide Rotterdam (2019-2021)
– ZRTI Vlissingen (2017-heden)
– Verpleeghuis SOR De Nieuwe Plantage Rotterdam(2018-2019)
– Zorgcentrum Havenlicht Pernis(2017-2018)

Kom in contact
Op zoek naar een deskundige bouwpartner voor het (ontwikkelen en) realiseren van of onderhoud aan zorgvastgoed? Neem contact met ons op, we maken graag kennis!

Andere projecten