Kwaliteit
15 november 2023

Werkgroepen

Om klaar te zijn voor toekomst, is het belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen en professionaliseren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Inmiddels werken er ruim 190 medewerkers bij De Kok Bouwgroep en Cauwenborgh. Waarvan ruim de helft op verschillende bouwplaatsen in de regio en de andere helft verspreid over onze drie vestigingen. Hoe krijgen we iedereen mee? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich betrokken voelt en dat onze plannen organisatie breed gedragen worden? Want één ding is zeker. We hebben onze collega’s hard nodig om onze doelstellingen te kunnen realiseren. Zij zijn de kracht van ons bedrijf.

Vorig jaar hebben we daarom tien verschillende werkgroepen in het leven geroepen: kwaliteit en veiligheid, HR, administratie, ICT, inkoop, materieel, duurzaamheid, marketing en communicatie. De groepen gaan aan de slag met allerlei doelstellingen en acties, hierbij worden dan steeds andere mensen uit de organisatie betrokken. Zo zijn de werkgroepen administratie en ICT vorig jaar druk geweest met de implementatie van Exact Online Bouw. Nu zijn zij nog druk bezig met het optimaliseren. De marketing werkgroep heeft een actieplan bedacht en uitgerold voor het structureel meten van de klanttevredenheid en de werkgroep HR heeft een cursusprogramma opgezet voor onze medewerkers.

Een mooi voorbeeld van de effectiviteit van de werkgroepen is onze VGM poster. Waar er voorheen heel veel losse papieren in onze bouwketen hingen met onder andere veiligheidsinstructies en gegevens van de dichtstbijzijnde huisarts, hangt nu overal een overzichtelijke veiligheidsposter. Deze is gemaakt samen met een timmerman, uitvoerder en de marketingafdeling. Zo is in één oogopslag alle belangrijke projectinformatie te zien. De herkenbare rode map in de keet maakt het geheel compleet. Handig voor nieuwe medewerkers en bezoekers op de bouwplaats.