Kwaliteit
06 mei 2024

VGM Lunches

Sinds een aantal jaren organiseren we VGM lunches op de bouwplaatsen. Dit is een groot succes. De lachende gezichten op de foto spreken boekdelen.

Dit jaar luncht directie op tien momenten met verschillende teams op de bouwplaatsen. Onder het genot van een lekkere en gezellige lunch worden serieuze zaken besproken die gerelateerd zijn aan Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Een kwestie van het nuttige met het aangename combineren!

Wat bespreken we zoal?

Alle VGM lunches steken we op dezelfde manier in. We beginnen met algemene zaken waarvan het belangrijk is dat onze collega’s hiervan op de hoogte zijn. Dit jaar staat bijvoorbeeld in het teken van het 100-jarig bestaan. Verder nemen we kort onze bedrijfsdoelstellingen door, we gaan in op de verschillende werkgroepen en bespreken wat er speelt/welke ontwikkelingen er zijn in de segmenten waarin we actief zijn. Zo hebben we met een aantal vaste partners een duurzame conceptwoning ontwikkeld.

Als ‘opwarmer’ hebben we dit jaar een spelelement toegevoegd aan het programma. Een korte De Kok Bouwgroep Quiz. Collega’s beantwoorden de vragen ieder voor zich via hun smartphone. Degene met de meeste goede antwoorden krijgt een handige thermosbeker met het nieuwe logo. Een vraag is bijvoorbeeld ‘hoeveel keer per jaar dient een medewerker van De Kok Bouwgroep een Toolbox te volgen?’

Na de quiz is het tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Ten aanzien van werk, waar worden onze collega’s blij van en waar liggen ze wakker van? Zo heeft de een baat bij structuur en duidelijkheid in werk, terwijl de ander meer behoefte heeft aan vrijheid. De een vindt het prettig dat de communicatie via Whatsapp verloopt, terwijl de ander liever belt. Door dit met elkaar te bespreken leren we elkaar beter kennen, begrijpen we elkaar beter en kunnen we ook beter samenwerken. Ook bespreken we wat er goed gaat en wat er beter kan op gebied van (sociale)veiligheid, werkorganisatie en duurzame inzetbaarheid. Het laatste onderwerp waarover we met elkaar in gesprek gaan is de beoordeling van onze bouwpartners en leveranciers. Dan volgt de rondvraag en we sluiten de lunch af met het afstemmen van concrete acties. Welke acties pakt het team zelf op en welke acties nemen we mee terug?

Waardevolle feedback

De VGM lunches blijken erg waardevol te zijn. Het levert goede feedback op die we kunnen gebruiken om continu te blijven verbeteren als organisatie. Een aantal voorbeelden van acties die zijn/worden opgepakt naar aanleiding van de VGM lunches zijn:

  • Het opstellen van een lijst met noodnummers van alle collega’s in geval van calamiteiten;
  • Maken van afspraken met leveranciers over verpakkingsmaterialen;
  • Een pilot met een draadloze Makita stofzuiger op verduurzamings-/renovatieprojecten bij bewoners, zodat de ruimte waarin gewerkt is sneller en eenvoudiger schoongemaakt kan worden.

Werken bij De Kok Bouwgroep?