Projecten
28 februari 2024

Verduurzaming 75 woningen Sommelsdijk

Oost West Wonen en de Kok bouwgroep tekenen overeenkomst voor verduurzamen 75 woningen aan het Oudeland in Sommelsdijk

Het startsein voor het verduurzamen van 75 huurwoningen aan het Oudeland in Sommelsdijk is gegeven. Vorige week ondertekenden woningcorporatie Oost West Wonen en de Kok Bouwgroep de projectovereenkomst. De 75 woningen aan de Vlasakker, Klaver en de Koornlust in Sommelsdijk krijgen energiebesparende maatregelen zoals isolatie, kunststof kozijnen met HR++ glas, mechanische ventilatie en nieuwe aansluitingen van water, gas en elektra. Het leuke is dat onze uitvoerder uit Middelharnis bij het project is.

Aandacht voor bewoners

Bij dit project hebben we veel aandacht voor de bewoners van de wijk, omdat onze werkzaamheden voor hen een grote impact hebben. Het is van belang om hen goed te informeren en te betrekken bij het te realiseren bouwplan. Input vanuit de wijk is voor ons waardevol. Mogelijk zijn er nog zaken die we mee kunnen nemen in de plannen.

Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners in hun eigen woning blijven. Hoewel de de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken zal er wel enige geluidsoverlast zijn en hinder van de steigers langs de gevels.

 

Leefbare wijk

Voor Oost West Wonen is het belangrijk dat deze wijk wordt vernieuwd en dat de wijk leefbaar blijft. Om dit te realiseren verbeteren we de woningen. Zo voorzien we deze van kunststof kozijnen met HR++ glas.  Verder isoleren we de vloeren en daken, vernieuwen we het ventilatiesysteem en brengen we zonnepanelen aan. Daarnaast wordt de omgeving vergroend. De tuinen en paden rondom de woningen pakken we ook aan en een aantal woningblokken krijgt van groene hellende daken.

 

"Het is belangrijk dat de wijk vernieuwd wordt een leefbaar blijft"
Voortgang

De afgelopen tijd hebben we de woningopnames uitgevoerd. Het project bestaat in totaal uit 7 woningblokken die we gefaseerd oppakken. We zijn inmiddels gestart met het vervangen van het nutstracé. Vanuit het verleden was de wijk namelijk nog aangesloten op één gezamenlijke wateraansluiting. Daarnaast was het tracé erg verouderd. Bewoners krijgen nu een individuele watermeter en een nieuwe nutsaansluiting.

In maart realiseren we een modelwoning zodat bewoners deze kunnen bezichtigen. In april starten we met de uitvoering van onze werkzaamheden, deze lopen door tot en met december dit jaar. In 2025 richten we het terrein rondom de woningen opnieuw in.

Op zoek naar een bouwpartner voor de verduurzaming van vastgoed?

De Kok Bouwgroep heeft veel ervaring met het verduurzaming. Van woningen, tot scholen en kantoren. Neem contact met ons op. Bel 076 – 597 94 70, stuur een e-mail naar info@dekokbouwgroep.nl of vul het contactformulier in.