Kwaliteit
13 december 2023

Opleiding en ontwikkeling Team Talenten Programma

Onze mensen maken dat we succesvol zijn als bedrijf. Dagelijks zetten zij hun kennis, ervaring, vaardigheden en kwaliteiten in om mooie projecten te realiseren voor onze opdrachtgevers. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch dat wij hen stimuleren in hun (persoonlijke) groei en ontwikkeling.

In 2021 organiseerden we daarom voor alle UTA medewerkers een Team Talenten Programma. Samen met Use Your Talents werkten onze collega’s drie dagen lang aan hun communicatie en feedback skills, teambuilding en persoonlijke ontwikkeling. Onder leiding van ervaren trainers zijn de teams aan de slag gegaan op de fijne locatie Allekante in Breda. Dag één stond in het teken van elkaar beter leren kennen. Er werden persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld en collega’s stelden zich open op. Dat maakte het bespreken van de persoonlijke voorkeursstijlen qua communicatie een stuk gemakkelijker. Deze eerste dag werd ervaren als een echte topdag, waar we elkaar beter hebben leren kennen maar vooral beter hebben leren begrijpen. Tijdens dag twee en drie werden onderwerpen als timemanagement en feedback geven behandeld. Ook heeft iedereen een DISC test ingevuld om zijn/haar persoonlijkheidsprofiel te bepalen. Dit geeft een goed beeld van de persoonlijke voorkeursstijl communicatie en de manier van samenwerken. Zo leerden we van onszelf en elkaar steeds meer talenten te herkennen. In de praktijk betekent dat in sommige teams bepaalde taken anders zijn verdeeld. Zo doen teamleden steeds meer wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Er zijn ook afspraken gemaakt over communicatie richting elkaar. Wens je juist een mailtje om goed op de hoogte te zijn of is al die mail maar ballast? Juist dat soort kleine aanpassingen, maken dat teams in een steeds betere flow zitten.

 

Cursusprogramma

Een mooie vervolgstap is het cursusprogramma dat we onlangs geïntroduceerd hebben. In het cursusprogramma zijn een aantal verplichte cursussen opgenomen. Denk aan VCA , BHV, de leermeester cursussen en het E-rijbewijs voor collega’s die met aanhanger rijden. Dan zijn er een aantal cursussen handig om te organiseren in het kader van ons VCA certificaat. Het gaat bijvoorbeeld om hoogwerker, toezichthouder steiger en het keuren van klimmaterieel. Er zijn vakinhoudelijke cursussen specifiek voor collega’s van de Bouw en UTA. De verplichte cursussen verzorgen we op uitnodiging zodra het nodig is. De overige cursussen organiseren we door het jaar heen. Ruim van te voren communiceren we dit via onze interne nieuwsapp, medewerkers kunnen zich op eigen initiatief aanmelden.

Dan is er ook nog een coaching traject voor projectteams bedoeld om de samenwerking te verbeteren (vraag gestuurd). We starten dit jaar een pilot met één team. Het hele team (bouw en UTA) wordt voor een vastgestelde periode gecoacht en begeleid in de praktijk. Bijvoorbeeld voor de duur van een project of een jaar op de serviceafdeling. Worden ieders kwaliteiten binnen het team optimaal benut? Wat zijn ieders wensen en behoeften in de samenwerking? Samen met de coach bepaalt het team een doelstelling op het gebied van samenwerking. De coach is er dus vooral om de samenwerking nóg beter te laten verlopen en ervoor te zorgen dat ieders talent naar boven komt.

Verder kan iedereen die doorstroom/doorgroei wensen heeft een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) aanvragen. Hierin leggen we de doelen en afspraken vast. Ook is het mogelijk om een  studieovereenkomst voor een meer langdurige opleiding.

Bekijk de digitale versie van ons jaarmagazine:

De Kok Bouwgroep Jaarmagazine 2022-2023, deel 1»
De Kok Bouwgroep Jaarmagazine 2022-2023, deel 2»

Werken bij De Kok Bouwgroep?

Bij De Kok Bouwgroep zijn er altijd mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Dat wil niet altijd zeggen doorgroeien naar een andere functie, maar ook functieverbreding. Vind je het belangrijk dat je werkgever aandacht heeft voor opleiding en ontwikkeling? Bekijk dan eens onze openstaande vacatures!