MVO
19 december 2019

MVO dag Oosterhout

MVO middag De Kok Bouwgroep Oosterhout

Woensdagmiddag, 18 december 2019 stapte (bijna) al het kantoorpersoneel van de vestiging Oosterhout in auto. Op weg naar de Heemtuin in Rucphen.

De Heemtuin

Begin jaren tachtig is door de Gemeente Rucphen een stuk grond van circa 2 ha. beschikbaar gesteld als een sociale werkplaats. Hier konden mensen in alle rust én in een beschermde omgeving hun werk uitvoeren. Het terrein is tot heemtuin gemaakt, een tuin met in het wild voorkomende planten. Vandaag de dag is het een gebied van circa 2 ha. groot met 1 km aan wandelpaden door het gebied heen. Mans de Jong, al werkzaam sinds begin jaren tachtig voor het beheer en onderhoud van de tuin, is nu nog steeds te vinden in de Heemtuin.

De afgelopen jaren kwam De Kok Bouwgroep in aanraking met de Natuurwet. In dit kader en het feit dat we volop werken aan renovatieprojecten in de Gemeente Rucphen besloten wij om eens een middag de handen uit de mouwen te steken in de Heemtuin. Onder deskundige begeleiding van Mans de Jong werden er nestkasten gemaakt.

Diverse uitvoerders waren gelukkig op tijd aanwezig en konden zodoende al de nodige voorbereidingen treffen. Er werden twee groepen gemaakt, de mannen vs. de vrouwen. De mannen zetten zoveel mogelijk luxe vogelvilla’s in elkaar en gingen snel aan de slag met allerlei specialistisch gereedschap. De vrouwen zetten circa 25 nestkasten voor mussen in elkaar en hadden niet meer dan een klauwhamer en de nodige spijkers ter beschikking. Ook onze directie deed mee. Beide groepen waren ruim op tijd klaar. Als afsluiting van de dag kregen we onder leiding van een gepassioneerde Mans de Jong een korte rondleiding door de mooie heemtuin. Tot slot konden wij zelf allemaal een luxe vogelvilla mee naar huis nemen. De muskasten en overgebleven vogelvilla’s hebben we gedoneerd aan ‘de vrienden’ van de heemtuin.

Al met al een zéér geslaagde middag !