Leerlingen
13 december 2023

Game On West-Brabant 2023

Waarom kiezen voor de techniek? Tijdens hét techniekevent Game On West-Brabant 2023 op 5 en 6 juni hebben we ruim 2.300 vmbo leerlingen zien waarom. Onder andere omdat techniek zo ontzettend veelzijdig is. Je komt het overal tegen, of het nu de gezondheidszorg is, de bouw of de autobranche.

De 7 werelden van techniek 
De schaatsbaan in Breda was opgedeeld in verschillende ’techniek pleinen’ waarop allerlei regionale bedrijven uit de technische branche vertegenwoordigd waren. Ieder bedrijf bood een interactieve activiteit/opdracht aan die bedoeld was om leerlingen kennis te laten maken met hun vak.

Estafette
Samen met Bouwbedrijf Gelens stonden we op één van die pleinen met een leuke estafette opdracht. Een keukenblok afmonteren in groepen tegen elkaar. De groep die als eerst klaar was, mocht de stadion toeter indrukken en mocht zich de winnaar noemen. De groep met de snelste tijd over de hele dag maakte kans op een lekkere taart voor de hele klas!

De eerste stap was het monteren van de deuren op de onderkasten, vervolgens de lades op de juiste plaats inschuiven en tot slot de handgrepen vastschroeven op de op de bovenkasten. Beide keuken blokken waren gewrapt, dit zorgde voor een extra uitdaging. Niet alleen de snelheid was belangrijk, maar ook dat het eindresultaat overeenkomt met de werktekening.

Taart voor de winnaars
Op dag 1 was klas EK1D van het Munnikenheide College in Etten-Leur de winnaar, op dag 2 was dat klas 1B van het De La Salle College in Baarle-Nassau. Nogmaals gefeliciteerd!

Iedereen bedankt voor het enthousiasme tijdens Game On West-Brabant 2023. Wij hebben twee hele leuke dagen gehad en we hopen jullie terug te zien op één van de bouwopleidingen bij Bouwschool Breda!

Bekijk ook de vorige editie: Game On West-Brabant 2021