Projecten
25 september 2024

Project Oudeland Sommelsdijk

Energiezuiniger maken 75 woningen
Met het ondertekenen van de overeenkomst voor project Oudeland in Sommelsdijk is in februari het startsein voor het energiezuiniger maken van in totaal 75 huurwoningen van woningcorporatie Oost West Wonen.

Het doel is om gemiddeld energielabel A+ te halen. Om dit te halen hebben we een uitgebreid maatregelenpakket samengesteld. Kort samengevat: de begane grondvloer, het dak en de gevel worden geïsoleerd. De woningen worden voorzien van zonnepanelen en een nieuw ventilatiesysteem. Cv-ketels ouder dan 10 jaar worden ook vervangen. Verder wordt de brandveiligheid gecontroleerd en waar nodig aangepast.

Het project is opgeknipt in zeven woningblokken die we gefaseerd aanpakken. In april zijn we gestart bij blok zeven en we terug naar blok één. De doorlooptijd per woningblok bedraagt 37 tot 50 dagen afhankelijk van het aantal woningen. Op dit moment zijn we bezig met de 8 woningen van blok drie. Begin december leveren we de laatste woningen op. Nog voor Kerst is het project dus volledig afgerond.